Uw product veilig en representatief transporteren van A naar B

25 juni 2019

Vakverdeling transportverpakking veilig transporteren

In de huidige digitale samenleving worden producten steeds vaker online verkocht, veilig transporteren is een vereiste.

Dit heeft als gevolg dat de eisen die worden gesteld aan de verpakking steeds hoger worden. Een pakket dat met de post wordt verstuurd wordt onderweg namelijk aan een hoop risico’s blootgesteld.

Hoe moet ik mijn product verpakken als ik zeker wil zijn dat deze onbeschadigd bij mijn klant terecht komt?

Transportbedrijven zijn niet altijd even transparant over wat er onderweg met uw pakket kan gebeuren. Vaak wordt aangeraden producten goed te beschermen met noppenfolie of piepschuim, en de producten de zijwanden van de verpakking niet te laten raken. Het pakket kan immers onder andere zware pakketten terecht komen of op de zijkant worden vervoerd. Maar dit zijn niet de enige risico’s.

Transport risico’s

U heeft vast de verhalen uit Azië gehoord waar met pakketten wordt gesmeten en bergen met dozen in grote sorteercentra liggen. Gelukkig gaat het er hier wat minder heftig aan toe, maar er zijn toch een aantal risico’s die door transportbedrijven niet worden beschreven. Denk aan de rolcontainers waarop pakketten in het sorteercentrum worden vervoerd. Staat uw verpakking bovenop? Dan is het mogelijk dat deze vanaf twee meter naar beneden valt. Of wat denkt u van de bestelbus waar de pakketten in worden vervoerd? Een plotselinge stop of scherpe bocht kan ervoor zorgen dat uw verpakking uit het rek tuimelt.

Golfkarton als buffermateriaal

De aangeraden bescherming in de vorm van noppenfolie of piepschuim lijkt dan de enige oplossing om uw product onbeschadigd van A naar B te krijgen. Maar is dit ook zo? En denkt u hierbij ook aan de presentatie van uw product bij het openen van de verpakking? Als uw product met de post wordt verstuurd is de verpakking immers uw enige visitekaartje. Het geheim zit hem in het slim gebruiken van golfkarton als buffermateriaal.

Door golfkarton creatief in te zetten (bijvoorbeeld als vakverdeling of andere vorm van buffering) is het mogelijk uw producten stevig te fixeren zonder afbreuk te doen aan de presentatie. Het interieur van uw verpakking kan bovendien worden bedrukt waarmee u een extra stuk branding toevoegt aan uw verpakking.

Wilt u weten hoe u uw product(en) representatief kunt verzenden? Daag ons uit en neem contact met ons op om de perfecte oplossing te vinden!

bekijk ook eens

Opener Bier 6-pack geschenkverpakking

Een 6-pack, maar dan anders

bekijk meer
Kranium de fietshelm van golfkarton

Een golfkarton helm veiliger dan een plastic helm?

bekijk meer
Kamperen in een golfkartonnen tent

Inspiratie: KarTent

bekijk meer
verpakkingscyclus productieketen wageningen

Een duurzame verpakking voor uw product?

bekijk meer
Tri-golf heavy display CAA golfkarton

Moet het een onsje meer zijn?

bekijk meer
Reba Packaging een erkend leerbedrijf door SBB

Reba Packaging is een door SBB erkend leerbedrijf

bekijk meer
Yuunaa 100% duurzame verpakking

Van product tot verpakking volledig duurzaam

Een 100% duurzame verpakking voor een mens- en milieubewust product.

bekijk meer
Reba Packaging vernieuwde website nu online

De Reba Packaging website heeft een nieuw jasje!

Met trots kunnen wij u een geheel vernieuwde website presenteren.

bekijk meer