Golfkarton als duurzaam verpakkingsmateriaal

FSC

Wat is FSC?

FSC staat voor Forest Stewardship Council. Het is een vereniging die in 1993 opgericht werd om de ontbossing van het Amazoneregenwoud tegen te gaan. Vandaag de dag is FSC dé wereldwijde standaard voor duurzaam bosbeheer. Wereldwijd zijn meer dan 185 miljoen hectaren bos als zodanig gecertificeerd.

Waarom FSC?

Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Daarnaast is 80% van alle dieren op de wereld afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken.

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Dit betekent dat er elk jaar maar een vastgesteld deel van het bos gekapt mag worden, met behoud van leefgebied van planten en dieren én met respect voor rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders.

Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

Duurzame verpakkingen

Reba Packaging B.V. is sinds 2011 door DuraCert FSC gecertificeerd. Het doel van dit certificaat is u de garantie bieden dat de producten die FSC-gecertificeerd aan u worden verkocht, ook werkelijk afkomstig zijn uit gecertificeerde bossen.

Wanneer u kiest voor het duurzaam verpakken van uw product, kunnen wij u hier dus bij helpen.

 

Bron: FSC.nl